WAAROM BEN IK ZO MOE? OORZAAK VERMOEIDHEID

Vermoeidheid of je moe voelen zijn de meest genoemde levensklachten. Slaapproblemen wordt daarbij als een belangrijke oorzaak aangegeven. 

Vermoeidheid is heel vervelend! Slecht een klein deel is toe te wijzen aan een onderliggende medische aandoening of medicijn gebruik. Raadpleeg hiervoor jouw huisarts.

Op het internet worden wij daarom overspoelt met algemene tips en lifestyle aanpassingen die ons zouden helpen om vermoeidheidsklachten aan te pakken. Denk hierbij aan gezond eten, regelmatig bewegen, voldoende water drinken, minder koffie na 18.00 uur, etc. In mijn ogen pak je hiermee slechts een klein deel aan van de eventuele oorzaak van deze klachten. Waarom ben jij zo moe? Lees hier wat de meest voorkomende innerlijk oorzaak van vermoeidheid is en wat jij daar direct aan kunt doen. Gerichte aanpak voor snel meer energie!

VERMOEIDHEID DOOR EEN TEKORT AAN MAGNESIUM?

Een gebalanceerd voedingspatroon is natuurlijk altijd belangrijk. Bepaalde vitaminen en mineralen zijn namelijk essentieel voor een goede energiehuishouding. Denk hierbij aan magnesium, vitamine B complex, D3, vitamine C, ijzer, etc. Vooral magnesium is heel belangrijk omdat deze een centrale rol speelt in alle biologische lichaamsprocessen. Zo helpt magnesium tevens met de opname van veel andere vitaminen en mineralen. Het meeste magnesium zit in volkorenproducten, fruit, sojaproducten, noten, groenten en aardappels. Met onze dagelijkse voeding krijgen wij in theorie voldoende magnesium binnen.

Maar wat veroorzaakt dan toch een tekort aan magnesium? Dat komt omdat wij in dit hectische leven vaak teveel magnesium verbruiken! Magnesium helpt je namelijk te ontspannen bij stress en en spanning. Wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Dit mineraal is tevens essentieel voor het functioneren van jouw hersenen. Heb jij veel stress en pieker jij veel dan verbruik jij dus ook veel magnesium. De symptomen van een magnesium tekort kun je dan ook bedenken:

  • Een verminderde concentratie en geheugen. Duizeligheid en wiebelig lopen.

  • Slecht slapen en nachtmerries!

  • Angst en paniekaanvallen

  • Verhoogde spierspanningen en verkrampingen. Ook de bekende tril onder jouw oog.

  • Stress en onrustgevoelens

  • Hartkloppingen

  • Vermoeid voelen en chronische vermoeidheid

  • Somberheid en depressie

Een eventueel magnesium tekort kun jij uitstekend aanvullen met bijvoorbeeld magnesiumolie. Hierdoor kun jij weer beter ontspannen en krijg je dus weer meer energie. Echter daarmee los je het innerlijke probleem van stress en piekeren niet op!

Het zijn namelijk jouw beperkende gevoelens en overtuigingen die voor 95% bepalen hoe jij je voelt, denk en handel in jouw leven. Getriggerde gevoelens veroorzaken stress en spanning in jouw lichaam en de beperkende overtuigingenzorgen ervoor dat jij meer gaat piekeren en malen

Mijn advies aan jou: Vul het magnesium tekort aan en ga ondertussen ook met jezelf aan de slag. Met de Body Mind Release methode kun jij gericht de ballast die jij bij je draagt zelfstandig loslaten. Het bewezen snelle resultaat is dat jij in dezelfde ‘stressvolle’ situaties rustig en ontspannen blijft. Je wordt dan niet meer moe. Hoe mooi is dat!