HOE KOMEN WE AAN ONZE LEVENSANGSTEN?

Iedereen is wel eens bang of angstig. Een angst is niets anders dan een bundeling van bewuste en onbewuste overtuigingen die jou ervan weerhouden iets te gaan doen. Zo heb je natuurlijke overlevingsangsten wanneer ons leven in direct gevaar is. Daar gaat het hier niet over. Het gaat hier om angsten die ons ervan weerhouden een gelukkig leven te leiden. Denk hierbij aan angst om te falen, om opnieuw gekwetst te worden, bindingsangst, verlatingsangst, angst voor tekort of in de steek gelaten te worden. Lees alles over hoe jij angst zelf kunt loslaten.

Angstgevoelens en angstige gedachten komen voort uit vervelende en traumatisch situaties en gebeurtenissen, die je ervaren hebt.  Het gaat hierbij niet om de gebeurtenis zelf maar om de gevoelens en overtuigingen die wij aan een gebeurtenis gekoppeld hebben. Denk hierbij aan: ‘Als ik mijzelf ‘uit’ dan wordt de ander boos’ of ‘als ik nu mijn gevoel volg, gaat het weer fout’ of ‘als ik mijn hart geef aan iemand dan verlaat deze mij vast weer’.

Angst en angstgevoelens kun je ook zomaar – bewust of onbewust – oppakken door naar de TV te kijken of copy and paste overnemen van de mensen om ons heen. Ben je nog niet bang om te vliegen, kijk maar eens naar air crash investigations op Discovery.

Wanneer jouw beperkende gevoelens en overtuigingen in het dagelijkse leven getriggerd worden – door een bepaalde gebeurtenis of ontmoeting – dan verkrampt jouw lichaam en trekken de gekoppelde overtuigingen de beperkende en angstige gedachten aan.

Angst kan jouw leven in meer of mindere mate beheersen en beperken. Zo kan bindingsangst je steeds weer ervan weerhouden een nieuwe relatie aan te gaan. Of faalangst kan je demotiveren op een mooie functie te solliciteren. Hoe dan ook, angst zorgt ervoor dat je stil staat. Hoe kun je angst loslaten?

Binnen de Body Mind Release methode heeft Hans de Waard alle beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten die wij als mens bij ons zouden kunnen dragen in kaart gebracht. Deze kan ik gericht voor jou uittesten. Vervolgens leer ik je deze zelfstandig en bewezen effectief met deze unieke BMR methode los te laten en jou ‘verloren’ positieve gevoelens terug te halen. Het gevolg is logisch. Je bent niet meer bang. Met hernieuwd zelfvertrouwen in jezelf en het leven.